Der findes flere forskellige lån på markedet og for at være sikker på, hvilken form for lån du skal overveje at ansøge om, er det vigtigt, at du har en helt klar plan for, hvad lånet skal bruges til. Jo mere sikker du er i dette, jo lettere bliver det for dig, at vælge det helt rigtige lån til formålet. Og jo lettere vil du kunne få billige lån.

Forbrugslån

Et forbrugslån er et lån, du optager uden sikkerhed. Det vil sige, at du ikke skal stille med en sikkerhed i form af et hus, en bil, eller andet værdifuldt. Udlåneren interesserer sig ikke så meget for, hvad du rent faktisk skal bruge pengene til. Forbrugslån er gode i forbindelse med uforudsete udgifter, der pludselig dukker op, og som du ikke kan dække på andre måder. Det kan også være i forbindelse med realiseringen af drømme, som du har ønsket at realisere gennem lang tid.

I denne forbindelse vil løsningen ofte være et forbrugslån og der findes flere forskellige lånemuligheder.

Hvorfor vælge et forbrugslån?

  • Du skal ikke stille en sikkerhed
  • Du bliver ikke spurgt om, hvad pengene skal bruges til
  • Du får straks indsat pengene på din konto

Banklån

En anden type lån, er et decideret banklån. I forbindelse med et banklån vil du oftest skulle stille en form for sikkerhed, da det kan være svært at låne uden sikkerhed. Dette kan være sikkerhed i form af en bil, et hus, eller noget andet værdifuldt. Et banklån fås ofte til en lavere rente end et decideret forbrugslån og vil derfor være at foretrække, hvis man er i stand til at stille en sikkerhed.

Kassekredit

En kassekredit er i princippet også et lån. En kassekredit er et bevilliget overtræk, hvor du kan trække din konto i minus, mod at du betaler høje renter for det. Derfor er en kassekredit kun at foretrække, hvis der er tale om korte perioder og hvis du ikke har andre muligheder.

Kreditforeningslån

Et kreditforeningslån er et lån, som du optager gennem et realkredit institut. Disse lån bliver kun udstedt i forbindelse med køb af huse eller andet fast ejendom og der vil være et krav om, at du stiller en sikkerhed. Denne sikkerhed vil som regel være det hus eller det andet faste ejendom, som du låner pengene til at købe. Da det ofte er store beløb, det drejer sig om, vil sikkerheden netop være for at sikre, at du er i stand til at betale pengene tilbage igen. Hvi ikke du er dette, har kreditforeningen mulighed for at realisere huset og på den måde få pengene ind igen. Renterne på et kreditforeningslån er ofte meget lave, da lånene som regel har en meget lang løbetid.

SMS-lån

Et nyt fænomen, der har set dagens lys de senere år, er SMS-lån. Her er der tale om forholdsvis små lån, som straks bliver overført til din konto og som står til rådighed oftest i løbet af ganske få timer. Oftest må man ikke være registreret i RKI for at optage disse lån og renten er, sammenlignet med andre typer af lån, meget høj. Som regel skal du desuden betale pengene tilbage forholdsvist hurtigt, så SMS-lån er kun en sidste udvej og ikke et lån, som du skal tage som det første alternativ.

Der findes andre former for lån på markedet og vi vil løbende revidere oversigten, så du hele tiden har et overblik over dine lånemuligheder online.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Typer af lån, 9.0 out of 10 based on 1 rating