Forkortelsen ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent. Med andre ord er ÅOP den pris, som du betaler for det lån, som du har optaget. Det omfatter alle omkostninger, som der i almindelighed er forbundet med det pågældende lån, hvilket som regel vil sige renter og gebyrer.

Hvis du skal have et retvisende billede af, hvilke lån der er de billigste, så er det med andre ord ÅOP du skal se på, og ikke den rente, som er noteret på lånet. Renten vil ikke give dig den samlede omkostning, hvilket ÅOP derimod vil.

Hvis man tager et eksempel på dette, vil du sagtens kunne få et lån med en rente på 13%, men hvor ÅOP er 40% grundet meget høje gebyrer på lånet.

Hvis man skal pensle dette yderligere ud, så vil det sige, at hvis du låner kr. 100.000 og din ÅOP er på 20%, så betaler du årligt kr. 20.000 for at have optaget lånet. Dette vil selvfølgelig kun være sådan, indtil du begynder at afdrage på lånet, da restgælden derved bliver mindre og du ligeledes skal betale færre penge i renter.

Du skal med andre ord være opmærksom på, hvad ÅOP er på de enkelte lån, før du er sikker på, om det er det rigtige lån for dig.

Læs eventuelt mere omkring dine lånemuligheder.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 8.0/10 (1 vote cast)
Hvad er ÅOP?, 8.0 out of 10 based on 1 rating