Når du henvender dig til banker eller andre låneudbydere for at låne penge, vil dine lånemuligheder blive vurderet. Låneudbyderen vurderer ganske enkelt, om de vil løbe den risiko at låne penge til dig. Det er helt op til dem og de er i deres gode ret til at sige nej, hvis de ikke mener, at de kan forsvare et lån til dig.

Låneudbyderen vurderer ikke ret meget på, hvad du vil bruge pengene på, men mest af alt, om de mener, at du er i stand til at betale pengene tilbage igen. Ikke kun selve lånet, men også de renter, der bliver lagt på under lånets løbetid. Bankerne er som regel meget strikse med dette. Deres primære levebrød er at låne penge ud og derfor ser de naturligvis helst, at du er i stand til at betale dem pengene tilbage med renter. For at sikre sig, at der er større sandsynlighed for dette, udbeder de sig, at du stiller en form for sikkerhed for, at de rent faktisk får pengene igen. En sikkerhed i dette tilfælde betyder, at hvis man ikke længere kan betale renter og afdrag til banken, så kan de gøre sikkerheden gældende ved at sælge eller på andre måder få penge ud af sikkerheden. Ved et billån vil sikkerheden være selve bilen, og ved et huslån vil sikkerheden være huset. De fleste banker er meget tilbageholdne for at låne penge ud, uden de får denne form for sikkerhed stillet til rådighed.

Ikke alle har mulighed for at stille sikkerhed, når de skal låne penge. Hvis du eksempelvis hverken ejer bil, hus, lejlighed eller andre værdifulde ting, så kan det være svært at stille en sikkerhed. Hvis ikke du kan stille denne sikkerhed, kan det blive rigtig svært at finde en udbyder, der ønsker at låne dig penge og hvis det lykkes, vil der sjældent være tale om billige lån, da udbyderen dermed vil have ekstra renter for lånet, for at løbe den øgede risiko.

Hvis du ikke har mulighed for at stille en sikkerhed for at få mulighed for at låne penge i banken, så bliver du nødt til at overveje, hvilke andre lånemuligheder du har. Du bliver nødt til at søge alternative måder at låne penge. Dette kunne være at låne penge online. Der findes efterhånden en del låneudbydere, som låner penge ud online og flere af dem låner dig penge, uden du behøver at stille en sikkerhed. Som tidligere nævnt vil der ikke være tale om de helt billige lån, da udbyderen netop løber en større risiko, hvis du eksempelvis ikke kan betale pengene tilbage. Dermed vil renterne ofte være højere. Som ved andre lån, ønsker udbyderen at vurdere dine muligheder for at betale lånet tilbage og i denne proces beslutter de, om de godkender lånet eller ej. Hvis de vurderer, at du ikke har mulighed for at betale lånet tilbage får de formentligt et afslag, men hvis de til gengæld mener, at du kan betale lånet tilbage, så får du formentligt godkendt din ansøgning om et lån.

Så hvis udbyderen mener, at du er i stand til at betale lånet samt renterne tilbage, så er der stor sandsynlighed for, at du kan låne penge online uden at stille en sikkerhed.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Lån uden sikkerhed?, 9.0 out of 10 based on 1 rating