Hos de fleste låneselskaber kan man låne stort set det beløb, som man har brug for, dog med en øvre grænse, som typisk ligger på flere hundrede tusinde kroner. Man kan også vælge at låne helt ned til eksempelvis kr. 5.000,- og på den måde henvender denne type lån sig med andre ord til de fleste mennesker.

Men kan det i virkeligheden betale sig at låne kr. 5.000,-, eller er det bedre at lade være?Kan det betale sig at låne små beløb?

I langt de fleste tilfælde er der gebyrer forbundet med at låne penge og dermed koster det dig et eller andet beløb at oprette lånet. Det vil sige, at det allerede i det øjeblik, hvor du låner pengene, har kostet dig penge i gebyrer. Dette gebyr er som regel en fast størrelse og dermed ændrer det sig ikke, uanset hvor mange penge du ønsker at låne. Jo lavere beløb du ønsker at låne, jo større er gebyret procentmæssigt. Derfor vil det i langt de fleste tilfælde bedre kunne svare sige at låne mere end kr. 5.000,-, da gebyret er de samme. Hvis du eksempelvis låner præcis det du skal bruge og ikke en krone mere og så kort tid efter skal låne flere penge, så koster det dig endnu et gebyr for at oprette det nye lån. Derfor vil det i mange tilfælde bedre kunne betale sig at låne lidt flere penge, når du nu er i gang med at oprette et lån.

Det kommer selvfølgelig meget an på den enkelte og den konkrete situation, hvad der bedst kan betale sig, og derfor er det vigtigt, at du træffer din egen beslutning, når du skal låne penge. Det vigtigste er, at du husker, at der er gebyrer forbundet med at låne penge og derfor kan det i mange tilfælde ikke svare sig at låne små beløb.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Kan det betale sig at låne kr. 5.000,-?, 10.0 out of 10 based on 1 rating