Hvis du ønsker at optage billige lån, så er det alfa omega, at du først og fremmest undersøger, hvilke lånemuligheder, du har. Hvis ikke du ved, hvilke lånemuligheder du har, så finder du heller aldrig ud af, hvilken er den billigste. Sørg derfor for at undersøge hele markedet, inden du vælger, hvilken lånemulighed, der er den bedste for dig.

1. Spørg i banken

Start med at spørge din bankrådgiver, hvilke muligheder der er for at låne penge. Lån, som du optager i banken, vil altid være de billigste, men det er ikke altid, at du har mulighed for at låne penge i banken. Hvis du står i en situation, hvor du skal bruge penge her og nu og du ikke har mulighed for at stille sikkerhed, så er det ikke sikkert, at banken vil være med til at låne dig penge. Det kan også være, at du allerede har lånt så mange penge, som det var muligt at låne i banken og banken derfor afslår din anmodning om at optage et lån.

Billige lån

2. Undersøg alternative lånemuligheder

Der findes en del alternative lånemuligheder, som du også finder her på siden under Lånemuligheder. Ofte vil der ikke være tale om helt billige lån, men det kommer an på, hvad du skal bruge pengene til og hvor lang tid du skal bruge dem. Ulempen ved denne type lån er nemlig, at de er forholdsvis dyre i renter, så jo hurtigere du kan afvikle dem, jo bedre. Det er lån, som man også ofte betegner som kviklån, da du ofte får pengene langt hurtigere end i banken og som regel kan du låne penge uden at skulle stille nogen former for sikkerhed. Sådan vil det i hvert fald være, hvis du ikke er registreret i RKI. Hvis du er registreret i RKI, så kan situationen være anderledes – Det kan du læse mere om i artiklen “Lån Trods RKI

3. Spørg familie eller venner om lån

En sidste mulighed er, at du spørger din familie eller venner, om du har mulighed for at låne penge af dem. Dette er absolut en sidste udvej. Mange vil vælge dette som det første alternativ, men det er ikke anbefalelsesværdigt. Mange venskaber og familier er blevet splittet, når der er kommet et pengespørgsmål på tværs og hvis du ender med ikke at kunne betale pengene tilbage, så er det ikke sikkert, at du kende reaktionen fra dem, du låner penge af. Det er ikke altid risikoen værd at låne penge af familie eller venner, så hold dette som en sidste mulighed. Hvis du alligevel vælger det som en mulighed, så sørg for at have en hel klar aftale for, hvad der skal ske, hvor mange penge det drejer sig om, eventuelt en afbetalingsordning og gerne skrevet ned på papir. Det kan virke meget formelt, men kan samtidigt være med til at afhjælpe en del potentielle uoverensstemmelser, hvis det ikke bliver gjort.

Der findes billige lån og billige lånemuligheder. Det drejer sig om at se sig godt for og have en hel klar plan for, hvad du vil med pengene, hvordan du vil låne dem og hvem du vil låne dem af. Sørg for at undersøge dine lånemuligheder ordentligt, før du låner penge.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Billige lån - Lånemuligheder, 10.0 out of 10 based on 1 rating