Det kan være svært at overskue, hvilke lånemuligheder du har, hvis du ikke tidligere har stået i en situation, hvor du skulle ud og låne penge. Derfor kan det ligeledes være endnu sværere at gennemskue, hvilken lånemulighed, der så rent faktisk er den billigste og hvordan du dermed får det lån, som er mest fordelagtigt for dig.

Men hvordan får du så billige lån?

Først og fremmest bør du tage fat på din bankrådgiver og få vedkommende til at hjælpe dig. Bankrådgiveren sidder tæt på lånemarkedet og har den nyeste og mest opdaterede indsigt i, hvad der vil være et godt alternativ i netop din situation. Selvfølgelig skal man være opmærksom på nogle ting, når man taler med sin bankrådgiver, da de netop sidder i en form for dobbeltrolle. På den ene side er de din RÅDGIVER og det vil sige, at de skal kunne give dig gode råd i relation til, hvad der er det bedste i netop DIN situation. På den anden side må man ikke glemme, at de er ANSAT AF BANKEN og dermed sider de i en form for salgsfunktion, hvor de har til opgave at sikre banken en indtjening. Det vil også sige at man kan tænke banken som enhver anden type virksomhed og det vil sige, at hvis ikke man bryder sig om de tilbud og de varer, som de har at byde på, så er du velkommen til at handle et andet sted. Det tager dog et stykke tid at få flyttet dine bankrelationer og samtidigt kræver det også, at du kan finde en anden bank, som ønsker at have dig som kunde.

Som udgangspunkt bør man dog stole på, at det bankrådgiveren kommer med af alternativer og gode råd, er for at give dig den bedste rådgivning og ikke udelukkende for at tjene penge. I dag er der så mange kontrolforanstaltninger og opmærksomhed fra diverse forbrugerorganisationer, at det vil være svært for en bank at overleve, hvis den ikke giver dig den bedst mulige rådgivning. Husk på, at de skal overleve på gode, loyale kunder, som kommer igen år efter år og ikke af kunder, som skifter bank hvert år. Det er en dyr proces at skifte bank og ofte er det banken, der tilbyder at betale hele gildet mod at få dig som kunde. Derfor kan det koste dem mange penge, hvis du vælger at skifte igen kort tid efter, fordi de gav dig dårlig rådgivning og fordi du valgte at låne penge på et forkert grundlag.

Hvis banken og bankrådgiveren gør deres arbejde godt og tilfredsstillende, så skulle det gerne ende med, at du får god og solid rådgivning i, hvordan du får billige lån. Og husk, at det er en vare de tilbyder, så hvis ikke du synes, at prisen er i orden, så prøv at forhandle med dem. Mange gange kan det rent faktisk lade sig gøre at få sig forhandlet frem til en bedre rente, end udgangspunktet.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Billige lån – Spørg en bankrådgiver, 9.0 out of 10 based on 1 rating